IDESA – Drukvaten


T.B. Bergwerf B.V. vertegenwoordigt IDESA reeds vanaf haar oprichting in 1993. IDESA is een gerenommeerde fabrikant van drukvaten en levert aan alle leidende EPC contractors en energie-producerende bedrijven wereldwijd. IDESA’s fabrieken liggen vlak bij de zeehaven van Avilés nabij Gijon in Noord-west Spanje. IDESA fabriceert middelgrote tot grote drukvaten waaronder reactoren, colummen, torens en opslagvaten voor waterstof, CO2 en LNG. Het gewicht gaat tot ca 2000 ton, de diameter tot 15 meter en de materialen variëren van koolstofstaal, roestvaststaal en hoge legeringen tot clad en weld overlay. Voor de opslag van LNG en andere soorten vloeibaar gas maakt IDESA cryogene vaten vacuüm geïsoleerd.

Vergaengineering s.p.a. – Industriële ovens


T.B. Bergwerf B.V. vertegenwoordigt Vergaengineering sinds 2004. Vergaengineering is gevestigd in Milaan en gespecialiseerd in de engineering, fabricage en installatie van industriële fornuizen voor de energiesector. Ook zijn ze een gerenommeerd partner voor het herstellen en upgraden van bestaande fornuizen. Daarnaast behandelt Vergaengineering complexe vraagstukken op het gebied van warmteoverdracht zoals warmterugwinning en emissiereducties. Vergaengineering levert wereldwijd aan alle leidende EPC contractors en eindklanten.

 D’Hondt Thermal Solutions – Luchtkoelers


T.B. Bergwerf B.V. vertegenwoordigt D’Hondt Thermal Solutions sinds 2007. D’Hondt TS is onderdeel van de Grossmann Group en heeft meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van luchtkoelers (aircoolers) in allerlei afmetingen en materialen. Naast luchtkoelers voor de olie- en gasmarkt levert DH-TS ook oplossingen voor het opslaan van zonne-energie en het gebruiken van industriële restwarmte. Het hoofdkantoor is gevestigd in Valenciennes in Noord-Frankrijk en de fabrieken staan in Jubail (S.A.) en Gunsan (Z-Korea).

BFF-AIT Stein logo Brown Fintube France S.A.– Hairpin warmtewisselaars


T.B. Bergwerf B.V. vertegenwoordigt Brown Fintube France S.A. sinds 2008. Brown Fintube France is onderdeel van de Franse AIT groep en is gevestigd in Thonon-les-Bains in Frankrijk, aan het meer van Genève.  Brown Fintube France is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van hairpin warmtewisselaars (multitube en double pipe), verticale bayonet vaporizers en tank heaters. Daarnaast maakt Brown Fintube France speciale warmtewisselaars voor het koelen van compressoren ten behoeve van het produceren van  groene waterstof.

Manoir Industries – Gietstukken, smeedstukken en metaalbewerking


Sinds 2016 vertegenwoordigt T.B. Bergwerf BV Manoir Industries in Nederland en België. Manoir levert producten en diensten voor reformers en kraakinstallaties binnen de petrochemische industrie. De producten zijn o.a. centrifugaal gegoten pijpen, fittingen, complete pijpenassemblages, cold collectors (uitlaat headers) en transfer lines. Manoir heeft fabrieken in Frankrijk en de UK. Manoir AlloyServices® geeft metallurgisch advies en levert specialistische lassers en supervisie op locatie.

Christy Catalytics, LCC – Inert Supports, Refractory shapes, Tower packing, Internals


Vanaf 2018 heeft T.B. Bergwerf B.V. het Agentschap voor het Amerikaanse bedrijf Christy Catalytics. Christy Catalytics is een wereldwijde leverancier van keramische en aluminium bed supports voor fixed bed reactoren gevuld met catalysatoren of adsorbens, vuurvaste vormen voor eerste, tweede en autothermal reformers, tower packing en internals voor tower packed apparaten. Christy heeft verschillende fabrieken en magazijnen in Rotterdam, Shanghai en Houston met producten op voorraad. De markten die Christy bedient zijn o.a. gasverwerking, LNG, raffinage, petrochemie, chemie en metaalverwerking.

Tank Aluminum CoverTAC LogoTank Aluminum Cover – Aluminum Domes, Daken, Afdichtingen voor opslagtanks


T.B. Bergwerf B.V. heeft sinds 2020 het Agentschap voor  Tank Aluminum Cover (TAC).  TAC is gevestigd in Zuid-Spanje en gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en installeren van aluminium daken (drijvend, geodesic domes), afdichtingen en afvoersystemen voor opslagtanks. TAC levert wereldwijd aan de tankbouwsector voor de oplag van verschillende producten zoals (bio)brandstoffen, (afval)water en chemicaliën. TAC’s producten beschermen de inhoud van de tanks en zorgen voor minder uitstoot van schadelijk stoffen (VOC).